Budějckej Xtreme 2016

18.03.2017 17:10
Na tento turnaj jsme odjížděli konečně ve dvou družstvech:
„Tsunami 1“ : Ace, Angie, Mia, Gina, Amy¨
„Tsunami 2“ : Týna, Ceero, Bára, Kaspy (letos náš), Blade (hostování z „The Rebels“), a Snowy.


„Tsunami 1“2.místo
 odjíždělo ve velmi zajímavé pozici pro další vývoj poháru, druhé divize a kvalifikace na MČR. Po Eagersu jsme byli celkově na průběžném 6. místě a s velmi nadějnými časy pro vylepšení pořadí i nadějným umístěním v turnaji. Lehké vrásky dělala jen Angie, která měla trochu pochroumaný drápek už před turnajem.
 Z počátku se moc nedařilo, většinou nám chvilku trvá, než se rozběháme. Soupeři ale začali také volněji, takže se vše zdálo být v pořádku. Bohužel ve druhém rozběhu se naplnili obavy z drápku. Angie doběhala a nemělo cenu řešit to nějak na místě, protože další turnaj byl již za 14 dní a ji budeme potřebovat v plné formě. Pro zbytek turnaje jsme zbyli ve čtyřech, což v sobotu není moc povzbudivé. Obzvlášť v počasí, jaké letos panuje. Nicméně i tak se nám hned ve 3. rozběhu podařilo dostat pod 18s a to časem 17:92. V sobotním speed trialu to stačilo na 4. místo. Výchozí pozice to nebyla špatná a slibovala vyhnout se favoritům hned v úvodu neděle. Taktika byla jasná - vyhrát první nedělní rozběh, pošetřit síly do dalších bojů a další rozběhy absolvovat pokud možno na co nejméně běhů. Nebyli by jsme to ale my, abychom ten první neprohráli:  „Tsunami 1“ – „Pink Pirates“  0:3. Následoval pád pavoukem do oprav, kde nás čekali zatraceně rychlí „Hop Trop Hurricanes“. Udělali jsme nějaké změny v sestavě (v pořadí psů) a šli na to. Světe div se, zabralo to, porazili jsme je 3:0 a turnaj pokračoval. Další nás čekali opět „Pink Pirates“, protože svůj další rozběh také prohráli a spadli k nám. Odveta se vydařila a po výhře 3:1 jsme v semifinále, ovšem únava psů začínala být dosti patrná. V semifinále jsme nastoupili proti „Dog Dragons“ a po tvrdém, velmi vyčerpávajícím boji, jsme vyhráli 3:2. Myslím, že to byly poslední zbytky sil, které jsme ještě měli, nicméně finále bylo naše, takže druhá letošní finálová účast. Ve finále nás čekal „překvapivě“ pořádající klub „Too Extreme“. To už bylo moc a prohráli jsme 1:3, což ale vůbec nevadilo, protože náš cíl jsme více než překonali. Nutno dodat, že v neděli už jsme žádný 17ti vteřinový čas nezaběhli. Není se co divit. Ale hluboká poklona těm čtyřem psům, kteří to vybojovali.
 

„Tsunami 2“ – Vlnky - 1.místo, 5.divize

 V 5. divizi to byla naše premiérová účast „nováčkovského“ družstva. Nervozita a nezkušenost jak psů, tak psovodů byla značná, což se projevilo v prvním rozběhu. Ale to bylo naposled, pak už to byla spanilá jízda celým turnajem. V sobotním Speed trialu jsme nejlepší čas měli 20:57 shodný s týmem Crazy Balls, ale lepší další čas v pořadí byl náš, takže 1. místo.
 V neděli byli Vlnky tím pádem nasazeným družstvem a první soupeř nekladl žádný odpor, takže jednoznačných 3:0. Následoval rychlý postup do semifinále, kde to bylo opět vítězství,  a to 3:1. Poté přišlo první finále pro Vlnky v tomto novém složení. Soupeř „Crazy Balls“ se sice snažil, jeden bod urval, ale Vlnky ve velkém stylu a dokonce zlepšeným časem 19:94 jim nedali šanci a po výhře 3:1 se stali vítězem Budejického Xtreemu pro 5. divizi. Paráda a gratulace. Speciálně nováčkům, kteří si každým během vylepšovali své osobní časy - krása.
Za 14 dní po Budějovicích nás čekal další pohárový turnaj a to do Krupky.