Eager's cup 2015

10.05.2015 22:14

Ve dnech 8 až 10. 5.2015 se v Žamberku pořádal první letošní flyballový turnaj, je zařazen do seriálu Purina Proplan cupu a zároveň i jako kvalifikační turnaj na MČR. Po podzimní a zimní přestávce, o které jsme rozhodně nezaháleli a relativně slušné jarní přípravě, jsme se tohoto mezinárodního turnaje zúčastnili. 

Nominace byla v tomto složení: Andrea Plášilová + Ace(BOC), Libor Plášil + Darth(BOC), Markéta Moravcová + Easy(BOC) a Gina (holad. Ovčák), Hana Bínová + Snowy(kříž. Aust. Ovčák) a z Ústí n. L. jsme si na hostování půjčili Radka Zelycze s Hugem(BOC) a v neposlední řadě i nabíječ  - Denisa Koudelová a pak spousta dalších lidí jako realizační tým, nerad bych na někoho zapomněl, bez nich by to bylo hodně těžké, děkujeme. Základní sestava, která ovšem v průběhu turnaje doznala zásadních změn byla: Darth, Ace, Easy, Snowy.

Tohoto, pravděpodobně i největšího turnaje v sezoně se zúčastnilo 50 týmů, z toho 16 zahraničních, konkrétně 5 maďarské, 5 belgických a 6 polských. To celé bylo rozděleno do 8 rychlostních divizí. Na náš tým, Tsunami 1, se vstupním časem 19,90s, vyšla 6. divize s mezním časem 18:80,  čítajíc 8 týmů, což byla i shodou okolností divize nejpočetnější. 4divize ( 5.až 8.) běhaly patek-sobota a 4 (1.až 4.) sobota-neděle.

                V pátek nás tedy čekaly 3 rozběhy po čtyřech bězích a běhal se formát Speed Trial, tedy rychlostní zkouška, kde nezáleží až tak na výsledku jako na dosaženém čase pro nasazení týmů do sobotního pavouka. Hned v prvním běhu jsme zaběhli čas 19:41, který nám vydržel až do večera. Ikdyž statisticky v čistých časech jsme byli schopni atakovat mezní čas divize. Do soboty jsme šli z 5.místa a to proti šestému týmu – Crazy balls III. Tady už se hraje o medaile. Formát byl jako vždy Double elimination, tzn. Na dvě prohry. A na 3 vítězné běhy. Papírové předpoklady se naplnily a soupeře jsme porazili 3:2. Další v řadě byli favorité z Prahy – Hop Trop Panthers, které se nám podařilo dokonale zaskočit a v sestavě s nováčkem Ginou, dále Hugo, Ace a Easy jsme vyhráli 3:1 a v podstatě jsme měli bronzovou medaili jistou. Další dva soupeři byli z Maďarska a ty už byly nad naše síly, ikdyž musím říct, že výkonností, rychlostí jsme na ně měli, bohužel rozhodly chyby při střídačkách.

3. místo z Eagers cupu je velmi slušný počin a příslib do sezony, tým se tmelí a pomalu si to sedá. Držte nám palce.

Foto vítězného týmu

 

 

 

 

 

výsledky prvního dne

  

Větší detail o celém trunaji najdete na oficiálních stránkách Eagers Cupu

Záznamy: 77 - 80 ze 89

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>