European Flyball Championships 2015 (7.-9.8.2015)

16.08.2015 19:21

Misrovství Evropy ve flyballu 2015 – Emtmannsberg Německo. EFC 2015

V hlavních rolích:  Darth, Ace, Fleck, Easy, Ceero, Snowy

Psovodi: Libor Plášil, Andrea Plášilová, Andrea Soldánová, Markéta Moravcová 2x, Hana Bínová

Nabíječ: Andrea Kadeřábková – Pomocník: David Kaisner

Sběrač, zapisovatel, kustod: Martina Kaisnerová, Monika Břichnáčová, Barbora Kocourková

 

To o čem jsme snili se stalo skutečností a 7.8. odpoledne jsme vyrazili na ME do Německa. I přes obrovské horko cesta v klimatizovaném voze celkem ubíhala a s několika přestávkami na venčení jsme ve 21:15 dorazili na místo. Rozbalili tábor a šli spát, v sobotu v 7h se začínalo.

Po 7h. byl meetink kapitánů a od půl se běhalo. Dopolední část – speed trial ( rychlostní zkouška) byla vzhledem k počasí zkrácena pořadately na 2 rozběhy po 4 bězích. První rozběh v sestavě Darth, Ace, Fleck, Snowy. První započítávaný čas – 19:57, slušný standart, průběžně 5tí ale ME je ME. Druhý rozběh v sestavě Ceero, Ace, Fleck, Easy.  Letošní osobák 19:11 a posun na 3. Místo a teoreticky lepší pozice pro DE ( double elimination – na dvě prohry ). Pořadí dle časů: 1. – 19:01, 2. – 19:10, 3. – 19:11, 4. – 19:19, 5. – 19:87, 6. – 24,23. Cca v poledne byla přestávka až do 17h pro horko.

17h. Tak a šlo se na to, jak se říká „není čas na hrdinství“.  První rozběh a soupeř z Belgie – Dalton Jumpers. Uvodní sestava : Darth, Ace, Fleck, Snowy, - takto to mělo být do první prohry což bohužel nastalo hned v prvním běhu a proběhlo střídání na rychlejší sestavu: Ceero, Ace, Fleck, Easy. Duel jsme otočili a vyhrály 1:3, dílčí cíl splněn, poslední už nebudem a určitý klid a sebevědomí bylo z týmu cítit. Čekalo nás čtvrtfinále, to jsme bohužel vyhráli kontumačně, protože soupeřům se zranil pes a nemohli nastoupit, vítězství se počítá, ale takhle to nepotěší. Nicméně semifinále a prozatím 3. místo už nám nikdo vzít nemohl.

V semifinále nás čekal vítěz ST - Old Jumpers ( 19:01). Ted už to byl flyball se vším všudy, těžký soupeř. A od teď už budu jen chválit J. Tahle profesionální výkon jaký předvedl celý tým se už dlooouuuho nepovedl – starty dokonalé, střídačky nejtěsnější možné a časy psů s ohledem, na počasí maximální z čehož resultuje vítězství 1:3, přičemž v posledním běhu soupeř překonal brake time, což je mezní čas divize a ten byl 18:72 a oni zaběhli 18:67 a to není možné a znamená ztrátu běhu.

Finále: soupeř opět Old Jumpers, protože formát je na dvě prohry a oni prohráli zatím jen jednou a ze spodní části pavouka se tak do finále dostat mohli. Finále bylo velmi těsné, ale sebevědomí a psychika byla na naší straně, řekl bych že soupeř to neuběhal „hlavou" a po vítězství 3:1 jsme se stali mistry evropy pro 10.divizi.

Díky, díky, díky všem výše jmenovaným, bylo to prostě super..